Bajecnazenska.cz

Velikonoční pochoutka: Chutné mrkvové sušenky

image courtesy of freedigitalphotos.netVelikonoce už jsou za dveřmi a vy krom velikonoční výzdoby také musíte přemýšlet nad tím, co nachystáte příchozím koledníkům. Pokud vás už nebaví kupovat poměrně drahé sladkosti, které jsou beztak pro děti nezdravé, doporučujeme zkusit něco nového.  Co takhle upéct koledníkům, ale nejen jim, mrkvové sušenky? Jsou jednoduché, rychlé a zachutnají nejen koledníkům, ale i celé vaší rodině.

Budete potřebovat:
– 70 g tmavého třtinového cukru
– 1 lžíci rozpuštěného másla
– 1 bílek
– 128 g hladké mouky
– 1 lžičku vanilkového extraktu
– 1 ½ lžičky prášku do pečiva
– špetku solil
– 2 lžičky mletého zázvoru
– 1 lžičku mleté skořice
– 260 g strouhané mrkve

Budete potřebovat na krém:
– 170 g smetanového sýru pokojové teploty
– 2 lžíce změklého másla
– ½ lžičky vanilkového extraktu
– 40 g moučkového cukru
– ½ lžičky mleté skořice

Jak na to:
Nejdříve vezmeme cukr, který smícháme společně s máslem, bílkem a extraktem z vanilky. Následně v jiné míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli, zázvor a skořici. Poté sypkou směs přidáme k mokré. Nakonec vmícháme strouhanou mrkev.

Z těsta lžičkou odebíráme a vkládáme na plech, který nejdříve vyložíme pečícím papírem. Těsto tvarujeme do tvaru sušenek tak, že každou zmáčkneme zadní stranou lžičky do placičky. Nyní vkládáme sušenky do trouby a necháme péct na 175 stupňů asi dvacet minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Nyní vytvoříme krém tak, že našleháme smetanový sýr s máslem, poté přimícháme vanilkový extrakt. Moučkový cukr smícháme se skořicí a teprve poté jej vmícháme do krému. Krémem následně spojujeme vychladlé sušenky po dvou.

Přejeme dobrou velikonoční chuť.



Klíčová slova: , , , ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!