Bajecnazenska.cz

Jak zamezit padání vlasů? Jde to s tímto jídelníčkem

Image courtesy of [image creator name] / FreeDigitalPhotos.netTrápí vás padání vlasů? Příčin může být hned několik –  od hormonálních až po nežádoucí účinky některých léků. Naštěstí ale existuje jídelníček, díky kterému budou vaše vlasy husté a lesklé a nebudou tolik padat.

Takže, jestliže máte pocit, že vaše vlasy takový jídelníček potřebují, zde je seznam několika potravin, díky kterým bude vaši hřívu obdivovat skutečně každý.

Které potraviny jíst?

Jestliže si chcete udržet vlasy v krásném stavu, měli byste si dopřávat ořechy, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny a zinek, který brání padání vlasů. Může to být jakýkoliv druh ořechů – mandle, arašídy, vlašské ořechy. Stejně tak dobře vám poslouží také mrkev, která je dobrá i pro vaše oči. Obsahuje velké množství vitamínu A, který indikuje tvorbu kožního mazu, díky čemuž jsou vlasy zdravé a měkké na dotek.

A co taková celozrnná strava? Důležitým prvkem v boji proti padání vlasů je vitamín B7, který naleznete v celozrnných pokrmech. Dokonce působí i proti stárnutí. Dalším, velmi důležitým vitamínem je B9, známý jako kyselina listová, který je nezbytný, aby byly vaše vlasy lesklé a zdravé a tolik nepadaly.

V poslední řadě je velmi užitečné zařadit do jídelníčku také ústřice. Proč? Jsou známé jako afrodiziakum a také zdroj zinku, jeden z nejúčinnějších antioxidantů. Mnoho lidí však netuší, že ústřice zlepšují kvalitu vlasů a jako bonus zvětšíte své libido.



Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!